Afdrukken

Maarssen 2000 vraagt om ruimere winkeltijden op zondag 24 en 31 december aanstaande. Dit jaar vallen -misschien wel- de drukste winkeldagen van het jaar op een zondag. Het gaat om de zondag voor de Kerst -24 december- en om oudejaarsdag 31 december. Gezien de regels in de gemeente Stichtse Vecht is het dan niet toegestaan voor alle winkeliers hun winkel open te stellen.

Maarssen 2000 heeft de burgemeester verzocht om op deze twee zondagen de winkeltijdenwet aan te passen, voor hen die open willen gaan. Aangezien omliggende gemeente, bijvoorbeeld Utrecht, wel open zijn ziet Maarssen 2000 als mogelijk gevaar dat veel inwoners hun inkopen buiten onze gemeente gaan doen. En dat is niet goed voor de lokale middenstand.

 

Alleen in de kernen Loenen aan de Vecht, Breukelen, Maarssen en Maarssenbroek mag een winkel op zondag tussen 12.00 uur en 17.00 uur zijn deuren openen. In de overige kernen is hier geen vrijstelling voor afgegeven. Om een té grootste drukte van winkelend publiek te voorkomen op de zaterdag voorafgaande is spreiding van deze topdrukte dan ook meer dan gewenst.