Afdrukken

Maarssen 2000 werd door een inwoner op de hoogte gesteld van het feit dat de schuldhulpverlening in Stichtse Vecht niet meer werd uitgevoerd door de Plangroep maar door Daniëls en Dekkers.

Na even ge-googled te hebben op dit bedrijf schrok Maarssen 2000 van het negatieve imago dat Daniëls en Dekkers heeft (zie hiervoor o.a. de bijlage). Om er zeker van te zijn dat de schuldhulpverlening op een professionele en adequate manier uitgevoerd blijft worden hebben we daarom in de raad van 30 mei jl. onderstaande vragen gesteld. De beantwoording door wethouder van der Horst heeft ons niet helemaal gerust kunnen stellen en we hebben hem dan ook verzocht ons de toch al geplande tussentijdse evalutie ook toe te sturen. Inwoners die klachten hebben over de schuldhulpverlening verzoeken we om contact met ons op te nemen, zodat wij deze zaak op de voet kunnen blijven volgen.

 

Het is bekend dat Maarssen 2000 al jaren oog heeft voor onze inwoners die, aan de onderkant van de maatschappij, het steeds moeilijker krijgen. In dat licht hebben wij ook kritisch gekeken naar de nieuwe uitvoerder van de schuldhulpverlening in Stichtse Vecht, wat leidt tot de volgende vragen.

 

Is het juist dat Stichtse Vecht de schuldhulpverlening aan Daniëls & Dekkers heeft aanbesteed en dat de Plangroep deze werkzaamheden niet meer uitvoert?

 

Indien het antwoord op de vorige vraag bevestigend is hebben wij nog de volgende vragen;

 

Namens de fractie van Maarssen 2000,

 

Ron Druppers, fractievoorzitter.